Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Pri útoku Talibanu v Afganistane zahynulo päť policajtov

Ilustračná snímka. Foto: TASR AP

Ďalší tragický incident sa odohral aj vo východoafganskej provincii Chóst, kde pri výbuchu nálože umiestnenej pri ceste zahynuli dve deti a ďalších deväť ľudí utrpelo zranenia.

Kábul 18. marca (TASR) - Najmenej päť afganských policajtov zahynulo pri útoku militantov z hnutia Taliban na kontrolné stanovište bezpečnostných síl, ku ktorému došlo v sobotu večer v provincii Ghazní na východe Afganistanu. Informovala o tom v nedeľu agentúra AP.

Náčelník polície v provincii Ghazní Muhammad Zamán uviedol, že útok bojovníkov Talibanu na kontrolné stanovište vyvolal prestrelku, ktorá trvala približne dve hodiny a vyžiadala si životy piatich policajtov.

"Straty utrpel aj Taliban, avšak bližšie informácie o nich nie sú k dispozícii," dodal podľa televízie TOLO News Zamán.

K incidentu došlo v sobotu aj v stredoafganskej provincii Ghór, kde pri výbuchu nálože umiestnenej pri ceste zahynul mladý pastier a ďalších päť ľudí utrpelo zranenia. Podľa hovorcu provinčnej polície Ikbála Nizámího mali byť cieľom tohto bombového útoku talibov príslušníci afganskej polície alebo armády.

Ďalší tragický incident sa odohral v ten istý deň aj vo východoafganskej provincii Chóst, kde pri výbuchu nálože umiestnenej pri ceste zahynuli dve deti a ďalších deväť ľudí utrpelo zranenia.