Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Pri výbuchu v Kábule zahynulo malé dievča, zranených bolo 9 ľudí

Miestni obyvatelia na mieste útoku. Foto: TASR/AP

Na mieste explózie vo štvrti Kábil Báj bolo vidieť kaluž krvi na chodníku medzi troskami pred zničenou budovou.

Kábul 2. marca (TASR) - Najmenej jeden človek zahynul a ďalších deväť osôb utrpelo zranenia pri mohutnom výbuchu, ku ktorému došlo v piatok ráno vo východnej časti afganskej metropoly Kábul. O život prišlo malé dievčatko, spresnila agentúra AP.

Hovorca kábulskej polície Bašír Mudžáhid pre agentúru DPA uviedol, že výbuch nastal vo východnej štvrti Kábil Báj, kde sa nachádzajú dva veľké komplexy OSN a iných medzinárodných organizácií, policajná stanica, vládne colné úrady a niekoľko penziónov.

Hovorca ministerstva vnútra Nadžíb Dániš povedal, že zdrojom explózie bolo vozidlo patriace zahraničnej spoločnosti, ale nemenoval ju a ani nekonkretizoval, či explodovala bomba.

Úrady najprv informovali o šiestich zranených, ale predstaviteľ ministerstva zdravotníctva Ismáíl Kawasí neskôr zvýšil počet ranených na deväť.

Ďalšie podrobnosti nie sú zatiaľ známe a k výbuchu sa neprihlásila žiadna militantná skupina.

Na mieste explózie vo štvrti Kábil Báj bolo vidieť kaluž krvi na chodníku medzi troskami pred zničenou budovou.

Tamojší obyvatelia povedali, že explózia bola samovražedným útokom, ale polícia to ešte nepotvrdila. Obyvatelia sa vyjadrili pod podmienkou zachovania anonymity, z obáv o svoju bezpečnosť.