Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

AFP: Putin školákom povedal, že Rusko je neporaziteľné

Na archívnej snímke Vladimír Putin. Foto: TASR/AP

Putin sa 30 vybraným deťom s dobrými študijnými výsledkami prihovoril na prednáške.

Moskva 1. septembra (TASR) – Ruský prezident Vladimir Putin žiakom na začiatku školského roka v piatok povedal, že Rusko je nemožné poraziť. Informovala o tom agentúra AFP, od ktorej TASR správu prevzala.

"Pochopil som, prečo sme vyhrali veľkú vlasteneckú vojnu," povedal Putin v zmienke o druhej svetovej vojne. "Je nemožné poraziť takýto národ s takýmto postojom. Boli sme úplne neporaziteľní. A takí sme aj teraz," vyhlásil.

Putin sa 30 vybraným deťom s dobrými študijnými výsledkami prihovoril na prednáške nazvanej "Dôležité rozhovory". Takéto prednášky zaviedli v Rusku na školách po vlaňajšom napadnutí Ukrajiny s cieľom podporiť vlastenecké cítenie, približuje AFP.

Šéf Kremľa v piatkovom príhovore tiež uviedol, že sa bude snažiť "zaistiť bezpečnosť" v štyroch ukrajinských oblastiach, ktorých anexiu Kremeľ minulý rok oznámil, hoci ich úplne neovláda.

Putin vlani na začiatku školského roka cestoval do Kaliningradskej oblasti, kde vyhlásil, že Moskva vyslala vojakov na Ukrajinu, aby "chránila Rusko".