Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Agenti tajnej služby sa možno zabávali s prostitútkami viackrát

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Objavili sa podozrenia, že agenti boli vlani v Salvádore zapletení do podobných aktivít, aké sa vynorili pred cestou amerického prezidenta Baracka Obamu do Kolumbie.

Washington 26. apríla (TASR) - Americké tajné služby začali po škandále v Kolumbii vyšetrovať zahraničné cesty ďalších agentov úradu na ochranu osôb, ktorí si údajne objednali prostitútky.

Úrad sa snaží zistiť, či sú pravdivé informácie o objednávaní si prostitútok agentmi na iných zahraničných cestách, keď pripravovali príchod amerického prezidenta.

Objavili sa podozrenia, že agenti boli vlani v Salvádore zapletení do podobných aktivít, aké sa vynorili pred cestou amerického prezidenta Baracka Obamu do Kolumbie, uviedla televízia KIRO z amerického mesta Seattle.

Informácie o ďalšom možnom škandále s prostitútkami sa dostali na verejnosť iba niekoľko hodín po tom, ako americká ministerka pre vnútornú bezpečnosť povedala zákonodarcom, že išlo o ojedinelý incident. Uviedla, že by ju prekvapilo, ak by to bol širší problém.

Americký prezident Barack Obama sa v Kolumbii zúčastnil na 6. Americkom summite. Jeho cestu zatienili obvinenia voči agentom úradu na ochranu osôb a príslušníkom americkej armády, ktoré súviseli s konzumáciou alkoholu a s prostitútkami. Viacerí agenti už prišli o miesto.