Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Aktivisti rozvinuli nad Labe v Hamburgu pútač: Budujte mosty, nie múry

Aktivisti v Hamburgu rozvinuli 28. júna 2017 nad riekou Labe pútač vyzývajúci na zmenu migračnej politiky. Písalo sa na ňom Budujte mosty, nie múry. Foto: TASR/AP

Aktivisti chceli upozorniť na neutešenú situáciu utečencov a vyzvať skupinu 20 najväčších ekonomík sveta, aby robila viac na ich ochranu.

Hamburg 28. júna (TASR) - Týždeň pred summitom skupiny G20 v Hamburgu rozvinuli dnes aktivisti nad riekou Labe v tomto severonemeckom prístavnom meste pútač vyzývajúci na zmenu migračnej politiky. Členovia skupiny preliezli zábradlie mosta a rozvinuli tam transparent s nápisom "Budujte mosty, nie múry".

Niektorí z vyše 30 členov skupín Sea Watch, Jugend Rettet a Never mind the papers potom zliezli dolu z mosta, kým ďalší sa vydali na člne na rieku.

Aktivisti chceli upozorniť na neutešenú situáciu utečencov a vyzvať skupinu 20 najväčších ekonomík sveta, aby robila viac na ich ochranu, uviedli aktivisti vo vyhlásení.

Hovorca polície uviedol, že riečna polícia aktivistov sleduje, ale nebude voči nim zasahovať, pretože neobmedzujú premávku na moste ani na rieke.