Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Albánska polícia našla pri zásahu v dedine najmenej 15 ton marihuany

Foto: TASR

Drogy bola v troch domoch v dedine Llakatund, ležiacej približne 90 kilometrov juhozápadne od albánskeho hlavného mesta Tirana.

Tirana 14. júla (TASR) - Albánska polícia informovala dnes o zhabaní najmenej 15 ton marihuany, ktorú našla ukrytú v dedine na juhozápade tejto balkánskej krajiny.

Podľa vyhlásenia policajného hovorcu Gentiana Mullaiho sa uvedené množstvo drogy nachádzalo v troch domoch v dedine Llakatund, ležiacej približne 90 kilometrov juhozápadne od albánskeho hlavného mesta Tirana. Na tamojšom zásahu, pri ktorom zadržali deväť osôb vrátane dvoch policajtov a šéfa obecnej samosprávy, sa podieľalo zhruba 150 policajtov.

Polícia zaistila v Llakatunde aj päť útočných pušiek typu AK-47, štyri vozidlá, chemikálie, hašišový olej a nástroje používané na spracúvanie a balenie drogy vo forme čokolád.

Ďalších 700 kilogramov marihuany našli policajti pri operácii v inej dedine, ktorá sa nachádza v okrese Kavaja západne od Tirany. Polícia vykonala zásahy v rámci celoštátnej protidrogovej kampane.