Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Albánsku zadržala mladíka podozrivého z vraždy českých turistov

Ilustračné foto Foto: TASR

Mladík je podľa médií závislý od drog, navyše ho prepustili na slobodu len pred mesiacom.

Tirana/Praha 5. júla (TASR) - Albánska polícia zadržala dnes muža podozrivého z vraždy dvoch českých turistov. Páchateľ ich zastrelil v piatok večer v albánskom národnom parku Thethi. Podľa polície je podozrivým 20-ročný Sokol Mjacaj. Mladík len pred pár týždňami vyšiel z väzenia, informoval dnes internetový server Novinky.cz.

Podľa albánskeho servera Albeu bol Mjacaj pôvodne spolu s jednou bratskou dvojicou odsúdený na desať rokov za vraždu 13-ročného chlapca pri lúpeži. Odohrala sa v oblasti, kde boli v piatok zavraždení Česi.



Pred dvoma rokmi však odvolací súd rozhodol o skrátení trestu na šesť rokov. Mladíka, ktorý je podľa médií závislý od drog, prepustili na slobodu pred mesiacom.

Server Albeu uviedol, že prítomnosť Mjacaja v aute, v ktorom cestovali muž a žena z ČR, preukázali rozbory odtlačkov prstov. Mjacaja dnes vystopovali v dedine Grudë, kde sa skryl v jednom z domov. Po krátkom vyjednávaní sa pokúsil utiecť, zásahová jednotka ho však zadržala. Do pátracej akcie bolo zapojených vyše 300 policajtov.

Dvadsaťsedemročný profesionálny hasič a jeho o deväť rokov staršia partnerka trávili v Albánsku dovolenku. Podľa pitevnej správy boli strelení zblízka do hlavy. Vražednou zbraňou bol údajne kalašnikov. Predpokladá sa, že išlo o lúpežnú vraždu, vrah chcel zrejme ukradnúť auto, ktoré však nabúralo a útočník z miesta utiekol.

Sústrasť obetiam už v sobotu v uliciach mesta Škodra vyjadrilo množstvo miestnych obyvateľov. Na námestie dorazili s českými vlajkami a odkazmi odsudzujúcimi vraždu.