Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

V Aleppe našli 65 popravených ľudí, tvrdia aktivisti

V Aleppe našli 65 popravených ľudí. Foto: TASR/AP Photo

Na snímkach, ktoré aktivisti organizácie umiestnili na internet, je nejasne vidieť telá približne desiatky mužov, ležiacich v malej riečke v štvrti Bustán al-Kasr v Aleppe.

Bejrút 29. januára (TASR) - Najmenej 65 ľudí so strelnými poraneniami hlavy a s rukami zviazanými za chrbtom našli v jednom z dištriktov severosýrskeho mesta Aleppo. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne.

Organizácia tvrdí, že počet obetí v "novej masakre" môže stúpnuť až na 80, zo správy však nebolo bezprostredne jasné, kto sa mal vrážd dopustiť.

Na snímkach, ktoré aktivisti organizácie umiestnili na internet, je nejasne vidieť telá približne desiatky mužov, ležiacich v malej riečke v štvrti Bustán al-Kasr v Aleppe. Priblížené zábery naznačovali, že na hlavách obetí môžu byť strelné rany, píše Reuters.

Sýrske vládne sily i vzbúrenci sú ľudskoprávnymi organizáciami obviňovaní z vykonávania hromadných popráv. Už 22 mesiacov trvajúci konflikt si vyžiadal viac ako 60.000 životov.

Sýrski vzbúrenci prišli do najľudnatejšieho mesta Aleppo vlani v lete, mesto je však v súčasnosti rozdelené zhruba na polovicu medzi obe znepriatelené strany.