Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Útok jednotiek ukončil krízu v Alžírsku, 23 rukojemníkov je mŕtvych

Únos rukojemníkov v Alžírsku Foto: TASR/AP

Denník al-Watan informoval, že militanti popravili sedem zajatcov - troch Belgičanov, dvoch Američanov, Brita a Japonca.

Alžír 19. januára (TASR) - Alžírske špeciálne jednotky podnikli dnes záverečný útok na plynárenský komplex na juhu krajiny, ktorý ukončil štvordňovú rukojemnícku drámu.

Prišlo pri nej celkovo o život 23 rukojemníkov a 32 militantov, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na alžírske ministerstvo vnútra.

Ministerstvo to označilo za predbežnú bilanciu obetí. Na slobodu sa dostalo 107 zahraničných rukojemníkov a 685 alžírskych rukojemníkov.

Vojaci tiež skonfiškovali množstvo zbraní vrátane raketometov, mínometov a granátov. Podľa ministerstva bolo 32 militantov z rôznych krajín, boli medzi nimi aj traja Alžírčania.

Štátna tlačová agentúra APS pred oficiálnym oznámením ministerstva uviedla, že armáda musela dnes zakročiť, keď sa v komplexe rozhorel požiar a militanti zabili zajatcov.

Denník al-Watan informoval, že militanti popravili sedem zajatcov - troch Belgičanov, dvoch Američanov, Brita a Japonca. Avšak Belgicko už skôr poprelo, že by sa na mieste nachádzali jeho občania. Pri dnešnej akcii prišlo o život 11 militantov.