Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Alžírsky súd poslal do väzby muža spájaného s útokmi v Paríži

ilustračné foto Foto: TASR/AP

Súd v severoalžírskej provincii Bidžája uviedol, že podozrivého muža umiestnili do väzby v utorok v tamojšom meste Akbú.

Paríž/Alžír 28. februára (TASR) - Alžírske orgány umiestnili tento týždeň do väzby muža, ktorý je podozrivý z napojenia na teroristu Abdelhamida Abaaouda, považovaného za organizátora útokov v Paríži z 13. novembra 2015.

Podľa údajov alžírskej tlačovej služby APS, ktoré prevzala dnes agentúra AP, ide o Alžírčana žijúceho v Belgicku, kde predtým pôsobili aj štyria z teroristov podieľajúcich sa na vlaňajších útokoch v Paríži. Jedným z nich bol práve Abaaoud, ktorý zahynul päť dní po útokoch pri policajnom zásahu na parížskom predmestí Saint-Denis.

Súd v severoalžírskej provincii Bidžája uviedol, že podozrivého muža umiestnili do väzby v utorok v tamojšom meste Akbú. Podľa vyhlásenia citovaného agentúrou Reuters je zadržaným 29-ročný Zahir Mehdaoui s dvojakým, alžírsko-belgickým občianstvom, ktorý má trvalý pobyt v Bruseli. Obvinený je z príslušnosti k teroristickej skupine aktívnej v zámorí.

Vlaňajšie útoky v Paríži, ktorých terčmi boli koncertná sieň, kaviarne a štadión, si vyžiadali 130 mŕtvych a vyše 350 zranených.