Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Američan sa stal terčom telefonických vyhrážok, žiada odškodné

Na kombosnímke sú afroamerický tínedžer Trayvon Martin (vľavo) a George Zimmerman Foto: TASR

Predchádzajúcim majiteľom jeho telefónneho čísla bol George Zimmerman, ktorý je obvinený zo zastrelenia tínedžera Trayvona Martina.

Florida, 9. júna (TASR) - Američan sa rozhodol žiadať odškodné od telefónneho operátora po tom, ako sa z nevysvetliteľných príčin stal adresátom množstva výhražných telefonátov.

Junior Alexander Guy si svoj vôbec prvý mobilný telefón zakúpil krátko po tom, ako ho po odpykaní 19-ročného trestu za obchodovanie s drogami prepustili z väzenia.

Z nového telefónu sa však dlho netešil. Začal totiž z neznámych dôvodov dostávať množstvo telefonátov, v ktorých sa mu volajúci vyhrážali smrťou.

Záhada sa vyriešila keď vyšlo najavo, že predchádzajúcim majiteľom Guyovho telefónneho čísla bol George Zimmerman, Američan obvinený zo zastrelenia černošského tínedžera Trayvona Martina.

Prípad kvôli svojmu rasovému podtextu vyvolal vo februári tohto roku protesty po celej krajine. Zatiaľ čo Zimmerman polícii tvrdil, že na tínedžera strieľal v sebaobrane, Martinova rodina trvá na tom, že útočníkom bol práve Zimmerman.

Zimmermanove telefónne číslo sa dostalo na verejnosť po tom, ako polícia zverejnila prepis jeho telefonátu zo dňa, kedy sa incident odohral.

Nový majiteľ Zimmermanovho čísla avšak o kontroverznom prípade nevedel až do chvíle, keď sa mu začali vyhrážať. Podľa Guyovho právnika Roberta Trimbla mal jeho klient kvôli vyhrážkam strach o život.

Predstavitelia telefónnej spoločnosti tvrdia, že pri narábaní s už použitým číslom neporušili žiadne pravidlá. Guy síce neskôr namiesto nešťastného čísla dostal nové, s pocitom krivdy však musí žiť ďalej.