Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Američana dobodali na smrť v centre Pekingu

Údajný útočník, 35-ročný An Li-po, pricestoval v deň zločinu vlakom do čínskeho hlavného mesta zo svojho rodného mesta v severovýchodnej čínskej provincii Chej-lung-ťiang.

Peking 12. júla (TASR) - Američana vo veku 62 rokov dobodali na smrť v centre Pekingu a mestská polícia podozrivého zadržala. Informovala o tom v stredu večer vo vyhlásení na svojej oficiálnej stránke.

Na Američana Howarda Thomasa Millsa zaútočil muž pri vstupe do úzkej uličky v mestskej štvrti Si-čcheng.

Mills pricestoval do Číny 3. júla, dodala polícia vo vyhlásení.

Americké veľvyslanectvo v Pekingu dnes uviedlo, že je oboznámené so správami médií, ale nemôže sa k nim vyjadriť z dôvodu zachovávania súkromia.

Údajný útočník, 35-ročný An Li-po, pricestoval v deň zločinu vlakom do čínskeho hlavného mesta zo svojho rodného mesta v severovýchodnej čínskej provincii Chej-lung-ťiang. Chytila ho polícia, ktorá hliadkovala na mieste činu.

An Li-po údajne trpí duševnou poruchou a v januári útočil v Šanghaji na ľudí, ktorých okrádal. Úrady ho potom poslali späť do rodného mesta, oznámila polícia bez uvedenia ďalších podrobností.

Americký denník Cincinnati Enquirer informoval, že Mills bol manželom zamestnankyne spoločnosti Procter & Gamble a že čínske úrady sa s firmou skontaktovali, aby jej oznámili Millsovu smrť v Pekingu.