Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Iraku pri výbuchu zahynul vojak a ďalší utrpel zranenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nálož zasiahla auto s koaličnými vojakmi pod vedením USA v nedeľu. Armáda uviedla, že podrobnosti o incidente zverejní až po upovedomení príbuzných obete.

Bagdad 2. októbra (TASR) - Američanmi vedená koalícia v Iraku dnes oznámila, že pri výbuchu nastraženej nálože zahynul jej vojak a ďalší utrpel zranenia.

Nálož zasiahla auto s vojakmi v nedeľu. Koalícia uviedla, že podrobnosti o incidente zverejní až po upovedomení príbuzných obete.

Agentúra AP poznamenala, že od začiatku intervencie proti tzv. Islamskému štátu (IS) v Iraku v roku 2014 zahynulo dosiaľ sedem amerických vojakov. Dvaja prišli o život v bojoch o mesto Mósul.

V boji proti IS zahynul v septembri aj jeden francúzsky výsadkár. Išlo o prvú oficiálne oznámenú stratu Francúzska v rámci Američanmi vedenej koalície proti IS v Iraku a Sýrii. Paríž však neuviedol, či príslušník 13. výsadkárskeho pluku zahynul v Iraku, alebo v Sýrii.

Do operácie v Iraku sa Francúzsko zapojilo v roku 2014. Po tom, čo IS zaútočil vo Francúzsku, Paríž vyslal vojakov aj do Sýrie.