Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Americká nákladná loď oznámila pri pobreží Jemenu útok raketami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na inej lodi pod vlajkou Belize vznikli škody po nedeľňajšom výbuchu v jej "tesnej blízkosti", uviedlo operačné stredisko Britskej organizácie pre námorný obchod (UKMTO).

Dubaj 19. februára (TASR) - Americká nákladná loď v pondelok oznámila, že sa pri pobreží Jemenu stala terčom útoku raketami a žiadala vojenskú pomoc. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Americká loď na sypaný náklad plaviaca sa pod vlajkou Grécka žiadala o vojenskú pomoc a uviedla, že na ňu zaútočili raketami," uviedla bezpečnostná firma Ambrey. Žiadny člen posádky lode neutrpel zranenia.

Na inej lodi pod vlajkou Belize vznikli škody po nedeľňajšom výbuchu v jej "tesnej blízkosti", uviedlo operačné stredisko Britskej organizácie pre námorný obchod (UKMTO). Posádka bola podľa neho v poriadku. Z útoku podozrievajú jemenských povstalcov húsíov.

Jemenskí povstalci od vlaňajšieho novembra opakovane útočia na lode v Červenom mori a okolitých vodách na znak solidarity s Palestínčanmi v Pásme Gazy. Ohrozuje to lodnú dopravu na kľúčovej obchodnej trase medzi Áziou, Blízkym východom a Európou.