Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Americkí policajti postrelili Kanaďana s replikou zbrane

Hranica medzi USA a Kanadou. Foto: TASR/AP

Kanaďan kráčal ku pohraničnej kontrole s replikou zbrane v ruke. Keďže zbraň nezložil ani na vyzvanie, policajti ho postrelili do ramena.

Detroit 22. decembra (TASR) - Americkí pohraniční policajti postrelili Kanaďana, ktorý k hraničnej kontrole kráčal s napodobeninou pištole v ruke a ani na vyzvanie ju nezložil. Informoval o tom dnes spravodajský server stanice CNN.

Podľa vyhlásenia amerického Úradu na ochranu hraníc a cla (CBP) nemenovaný muž zastavil so svojím autom pri hraničnom priechode na moste Ambassador Bridge, ktorý spája mesto Detroit v americkom štáte Michigan s kanadským mestom Windsor v provincii Ontario v nedeľu nadránom miestneho času.

Muž vystúpil z auta a vydal sa smerom k colníkom. V ruke podľa oficiálneho vyhlásenia držal vec, ktorá vyzerala ako napodobenina čiernej pištole. Muž údajnú zbraň ani na vyzvanie nezložil, na čo pohraničníci vystrelili.

Predmet, ktorý muž niesol policajti podľa hovorcu CBP identifikovali ako replikou ručnej strelnej zbrane, uviedla CNN. Kanaďanovi, ktorého postrelili do ramena, zranenie ošetrili a vzali ho do vyšetrovacej väzby. Jeho identitu bezprostredne nezverejnili.

Krátko pred incidentom na moste Ambassador Bridge sa tento muž zapojil aj do hádky s príslušníkmi polície v meste Windsor. Na parkovisku pred rýchlym občerstvením McDonald's muž kričal na privolanú policajnú hliadku: "Prečo ste ma ešte nezastrelili?" Výzvu na zloženie zbrane neuposlúchol a následne ušiel v aute.