Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Americký elektrikár zahynul po páde z rozostavaného mrakodrapu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Muž si dal dole ochrannú prilbu a nemal na sebe ani bezpečnostné popruhy. Nemal sa nachádzať vyššie, než na treťom poschodí.

Los Angeles 18. marca (TASR) - Elektrikár zahynul po páde z 53. poschodia rozostavaného mrakodrapu Wilshire Grand Center na rušnej križovatke v centre Los Angeles, ktorý bude po dokončení najvyššou budovou tohto kalifornského mesta. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Muž spadol vo štvrtok z výšky približne 243 metrov. Dopadol na idúce auto, uviedla polícia v Los Angeles. Muž sa podľa predstaviteľov stavebnej spoločnosti Turner Construction nemal nachádzať vyššie, než na treťom poschodí.

Muž si dal dole ochrannú prilbu a nemal na sebe ani bezpečnostné popruhy, pretože práca na dolných poschodiach, kam ho poslali, si to nevyžadovala. Povedala to Lisa Gritznerová, hovorkyňa spoločnosti Turner Construction, ktorá je hlavným dodávateľom projektu. Hovorkyňa však neuviedla, čo mohlo spôsobiť mužov pád a prečo sa nachádzal na vyššom pochodí. Úrady jeho meno nezverejnili.

Mrakodrap bude mať po dokončení 73 poschodí a bude najvyšším na západnom pobreží USA. Budova s kanceláriami, obchodmi či hotelom za miliardu dolárov patrí developerskej spoločnosti Korean Airlines. Otvorenie mrakodrapu sa očakáva začiatkom roka 2017.