Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Anglická FA nenasvieti Wembley farbami Izraela, obáva sa reakcií

Letecký pohľad na štadión Wembley v Londýne vo štvrtok 1. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Britská vláda v reakcii na víkendový masívny útok Hamasu v Izraeli oficiálne vyzvala športové asociácie v krajine, aby tento týždeň "vhodným spôsobom" vyjadrili podporu obetiam.

Londýn 12. októbra (TASR) - Anglická Futbalová asociácia (FA) pred piatkovým priateľským zápasom Anglicka s Austráliou zrejme nenasvieti oblúk na národnom štadióne vo Wembley vo farbách izraelskej vlajky. Obáva sa totiž nepriaznivých reakcií od niektorých komunít, informuje stanica BBC, ktorej správu prevzala TASR.

Britská vláda v reakcii na víkendový masívny útok Hamasu v Izraeli oficiálne vyzvala športové asociácie v krajine, aby tento týždeň "vhodným spôsobom" vyjadrili podporu obetiam. Vláda nekonkretizovala, že od FA očakáva, aby nasvietila oblúk vo Wembley. Avšak ako pripomína BBC, oblúk na národnom futbalovom štadióne pri rôznych príležitostiach farebne nasvecujú.

Namiesto nasvietenia oblúka sa podľa britskej verejnoprávnej stanice očakáva, že pred začiatkom zápasu Anglicka s Austráliou budú nejakým spôsobom tlmočiť posolstvo mieru.