Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Antiteroristické razie v Berlíne: Polícia zadržala dvoch podozrivých

Polícia v Berlíne uskutočnila antiteroristické razie 26. novembra 2015. Foto: TASR/AP Photo

Okolie miesta tejto razie, ktorá sa ešte neskončila, je takisto hermeticky uzavreté. Polícia pristavila aj evakuačný autobus hasičov a viacero zdravotníckych vozidiel.

Berlín 26. novembra (TASR) - Dejiskom protiteroristických razií boli dnes v nemeckom hlavnom meste Berlín priestory mešity Seituna a tamojšieho islamského kultúrneho centra. Informovalo o tom internetové vydanie denníka Bild s tým, že polícia disponovala informáciami o pripravovanom útoku.

Okolie spomínanej mešity, ktorá leží v štvrti Charlottenburg, hermeticky uzavreli. Práve tam sa údajne mal pripravovať zatiaľ bližšie nešpecifikovaný útok.

Dvoch podozrivých islamistov, ktorí sa v tom čase mali zdržiavať v mešite, polícia nenašla ani tam, ani v islamskom kultúrnom centre.

Takmer paralelne sa uskutočnila ďalšia razia v Berlíne-Britzi. Tam sa podarilo polícii zadržať mužov, po ktorých sa predtým neúspešne pátralo v mešite a v priestoroch kultúrneho spolku v Charlottenburgu.

Okolie miesta tejto razie, ktorá sa ešte neskončila, je takisto hermeticky uzavreté. Polícia pristavila aj evakuačný autobus hasičov a viacero zdravotníckych vozidiel.

Obyvateľov niektorých obytných domov evakuovali, informovalo internetové vydanie denníka Berliner Morgenpost. Dôvodom je údajne podozrivé motorové vozidlo.

Podľa rozhlasovej stanice RBB sa aktéri razie vrátane príslušníkov špeciálnej policajnej jednotky GSG9 sústredili aj na pátranie po trhavine, avšak nič podozrivého nenašli.