Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

AP: Saudská Arábia evakuovala rodiny diplomatov z ambasády v Libanone

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Saudská Arábia to oficiálne nepotvrdila. Pred niekoľkými dňami však vyzvala svojich občanov, aby okamžite opustili Libanon.

Bejrút 24. októbra (TASR) - Saudská Arábia evakuovala niektorých zamestnancov a rodinných príslušníkov diplomatov svojho veľvyslanectva v Libanone na dvoch vojenských lietadlách, ktoré v utorok odleteli z Bejrútu. Pre agentúru AP to povedali nemenovaní predstavitelia letiska v libanonskej metropole, informuje TASR.

Saudská Arábia to oficiálne nepotvrdila. Pred niekoľkými dňami však vyzvala svojich občanov, aby okamžite opustili Libanon.

Predstavitelia letiska v Bejrúte, ktorý si pre citlivosť danej témy želali ostať v anonymite, uviedli, že veľvyslanec Walíd Buchárí ani ďalší vysokopostavení diplomati saudskoarabskej ambasády v Bejrúte z krajiny neodišli.

Bezprostredne nebolo známe, či veľvyslanectvo Saudskej Arábie v Libanone funguje v bežnom režime, píše AP.

Od vypuknutia konfliktu medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas dochádza prakticky na dennej báze k násilným incidentom na izraelsko-libanonských hraniciach, ktoré si vyžiadali aj niekoľko obetí. Rastú tak obavy, že sa libanonské proiránske militantné hnutie Hizballáh snaží otvoriť na severe Izraela ďalší front, aby tak pomohol Hamasu na juhu.