Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Pri autonehode zahynuli traja príbuzní pápeža Františka

Hasiči prezerajú vrak auta Emanuela Bergoglia, synovca pápeža Františka po zrážke s nákladným autom v argentínskom James Craigu 19. augusta 2014. Foto: TASR/AP

Rodina sa vracala z hlavného mesta Buenos Aires, kde strávila voľný víkend.

Buenos Aires 19. augusta (TASR) - Traja príbuzní pápeža Františka zahynuli dnes pri autonehode v strednej Argentíne, pričom jedna osoba sa nachádza v kritickom stave. Oznámila to agentúra AP, citujúc vatikánske a argentínske zdroje.

Tragédia postihla rodinu Františkovho 38-ročného synovca Emanuela Bergoglia, ktorý cestoval so svojou o dva roky mladšou manželkou Valeriou a ich dvoma maloletými synmi - dvojročným Josém a osemmesačným Antoniom. Žena a obe deti zomreli ešte počas prevozu do nemocnice, muž je hospitalizovaný s ťažkými zraneniami v meste Villa María.

Incident sa stal na provinčnej hlavnej ceste medzi mestami Rosario de la Frontera a Córdoba, keď ich malé osobné auto vrazilo do zadnej časti nákladného vozidla. Rodina sa vracala z hlavného mesta Buenos Aires, kde strávila voľný víkend. Vodič nákladného vozidla neutrpel žiadne zranenia.

Emanuel Bergoglio je synom Františkovho brata. Vatikánsky hovorca Federico Lombardi uviedol, že "pápež bol informovaný o tejto tragickej udalosti a je hlboko zarmútený". Prostredníctvom hovorcu požiadal František "všetkých, ktorí s ním zdieľajú žiaľ, aby sa k nemu pripojili v modlitbách".