Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Armáda: Od začiatku vojny zahynulo v Pásme Gazy 44 izraelských vojakov

Izraelský vojenský konvoj. Foto: TASR/AP

Izrael spustil vojenskú operáciu v Pásme Gazy po tom, čo teroristi z palestínskeho hnutia Hamas prenikli z tejto enklávy cez opevnenú hranicu na izraelské územie a zabili tam približne 1200 ľudí.

Jeruzalem 13. novembra (TASR) - Izraelská armáda v pondelok oznámila smrť dvoch ďalších vojakov na severe Pásma Gazy, celkovo tak na tomto palestínskom území zahynulo od 7. októbra už 44 vojakov. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Izrael spustil vojenskú operáciu v Pásme Gazy po tom, čo teroristi z palestínskeho hnutia Hamas 7. októbra prenikli z tejto enklávy cez opevnenú hranicu na izraelské územie a zabili tam približne 1200 ľudí, väčšinou civilistov, a zajali ako rukojemníkov okolo 240 osôb.

Vojenskú operáciu v Pásme Gazy vyvolal útok palestínskych teroristov vedených Hamasom na južný Izrael 7. októbra. Zavraždili približne 1200 ľudí, väčšinou civilistov a odvliekli asi 240 ľudí ako rukojemníkov. Takéto údaje najnovšie uvádza Izrael.

Izrael najprv spustil letecké útoky na militantov v Pásme Gazy, teraz vedie aj intenzívne pozemné útoky s cieľom úplne zlikvidovať Hamas.