Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Armáda oslobodila 284 rukojemníkov zadržiavaných členmi Boko Haram

ilustračné foto Foto: YouTube.com

Všetkých doteraz zadržiavaných čaká zdravotnícka prehliadka a po overení ich identity umiestnenie v tábore pre vyhnaných.

Abuja 10. februára (TASR) - Príslušníci nigérijských ozbrojených síl oslobodili podľa vlastných slov pri dvoch operáciách 284 ľudí z rúk členov teroristickej skupiny Boko Haram. Súčasne pri nich zlikvidovali 25 extrémistov, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu nigérijskej armády Saniho Usmana.

Podľa jeho slov sa v pondelok podarilo dostať na slobodu 193 osôb zadržiavaných v Budumri na severovýchode krajiny, ďalších 181 rukojemníkov oslobodila armáda v Bolungu.

Všetkých doteraz zadržiavaných čaká zdravotnícka prehliadka a po overení ich identity umiestnenie v tábore pre vyhnaných. O prípadných stratách na strane armády hovorca žiadne informácie neposkytol.

V Nigérii je aktuálne na oficiálnej návšteve nemecký spolkový prezident Joachim Gauck, ktorý v hlavnom meste Abuja vyzval dnes na spoločný boj proti terorizmu, ale aj na aktivity voči príčinám masového úteku občanov.