Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Aš-Šabáb poprel správy o vysokom počte obetí amerického náletu

Na archívnej fotografii nastúpení ozbrojení členovia militantnej skupiny aš-Šabáb na okraji Mogadiša v Somálsku Foto: TASR/AP

Sobotňajší nálet zasiahol výcvikový tábor aš-Šabábu, vzdialený približne 200 kilometrov severne od somálskej metropoly Mogadišo.

Mogadišo 8. marca (TASR) - Islamistické hnutie aš-Šabáb poprelo dnes správy, že pri víkendovom americkom nálete zahynulo v Somálsku vyše 150 jeho členov. Informovala o tom agentúra DPA.

Aš-Šabáb priznal, že došlo k útoku, ale vysoký počet mŕtvych označil za "americkú propagandu".

"Máme dostatok skúseností na to, aby sme nenasadili toľkých bojovníkov v jednom výcvikovom tábore... Nestratili sme ani popredných veliteľov, ani bojovníkov," uviedol hovorca hnutia šejk Abdiasis abú Musáb.

Sobotňajší nálet zasiahol výcvikový tábor aš-Šabábu, vzdialený približne 200 kilometrov severne od somálskej metropoly Mogadišo.

Pentagón v pondelok oznámil, že americké bezpilotné lietadlá a jeden stroj s posádkou zaútočili raketami a bombami na zmienený tábor - nazvaný Raso - a zlikvidovali militantov, ktorí sa pripravovali na útok veľkého rozsahu - pravdepodobne proti vojakom Africkej únie a príslušníkom armády USA. Hovorca Pentagónu Jeff Davis povedal, že o život prišlo vyše 150 militantov.