Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Atentáty v Paríži: Polícia zadržala ďalších troch podozrivých

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Od oficiálneho začatia vyšetrovania série teroristických útokov v Paríži, ktoré tamojšia prokuratúra otvorila 20. januára, zatkli vyšetrovatelia sedem mužov vo veku od 22 do 33 rokov.

Paríž 31. marca (TASR) - Troch mužov zatkli dnes v rámci vyšetrovania série januárových teroristických útokov v Paríži, pri ktorých islamskí extrémisti zabili 17 ľudí. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na parížsku prokuratúru.

Zadržané osoby vyšetrovatelia podozrievajú z prepojenia na Amédyho Coulibalyho, jedného z troch útočiacich ozbrojencov. Coulibaly zastrelil policajtku na parížskom predmestí a následne rozpútal rukojemnícku drámu v obchode so židovskými potravinami, kde zabil štyroch ľudí.

Amédy Coulibaly
Foto: TASR/AP

Od oficiálneho začatia vyšetrovania série teroristických útokov v Paríži, ktoré tamojšia prokuratúra otvorila 20. januára, zatkli vyšetrovatelia sedem mužov vo veku od 22 do 33 rokov a následne voči nim vzniesli aj obvinenia.

Vyšetrovatelia dosiahli väčší pokrok v prípade Coulibalyho než bratov Saida a Chérifa Kouachiovcov, ktorí 7. januára vtrhli do redakcie francúzskeho satirického týždenníku Charlie Hebdo a zabili 12 členov redakcie vrátane kľúčových osobností tohto kritického magazínu.