Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Austin sa ospravedlnil, že neinformoval vládu o svojej hospitalizácii

Americký minister obrany Lloyd Austin, archívne foto. Foto: TASR/AP

Minister obrany sa prestal objavovať na verejnosti na prelome decembra a januára pre komplikácie po operačnom zákroku v spojitosti s rakovinou prostaty.

Washington 1. februára (TASR) - Americký minister obrany Lloyd Austin sa vo štvrtok ospravedlnil, že pred prezidentom Joeom Bidenom a zvyškom americkej vlády zatajil rakovinu prostaty a následnú hospitalizáciu. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Mal som prezidentovi o svojej diagnóze rakoviny povedať," uviedol Austin (70) na tlačovej konferencii. Dodal, že sa ospravedlnil priamo prezidentovi Bidenovi. Podľa svojich slov personálu ministerstva neprikázala, aby jeho hospitalizáciou utajili. Priznal, že sa nezachoval správne ale rezignáciu nezvažuje.

Minister obrany sa prestal objavovať na verejnosti na prelome decembra a januára pre komplikácie po operačnom zákroku v spojitosti s rakovinou prostaty. Absolvoval ho 22. decembra v Národnom vojenskom lekárskom stredisku Waltera Reeda. Opätovne ho hospitalizovali 1. januára.

Biely dom bol informovaný o tri dni neskôr a Kongres až 5. januára. Prezident Biden sa o hospitalizácii dozvedel 9. januára.