Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Opitý Austrálčan spôsobil na palube lietadla planý poplach

Foto: boeing

Agresívneho pasažiera posádka stroja Boeing 737-800 spútala. Po pristátí na balijskom letisku Denpasar ho polícia zatkla.

Jakarta 25. apríla (TASR) - Falošný poplach spôsobil dnes opitý muž na palube austrálskeho lietadla, ktoré smerovalo z Brisbane na indonézsky ostrov Bali. Úrady bezprostredne po incidente informovali o únose.

Pilot lietadla najprv nahlásil pokus o únos stroja po tom, čo sa do kokpitu snažil dostať jeden z pasažierov, informovali indonézske úrady. Miestna televízna stanica Metro TV citovala aj hovorcu indonézskych vzdušných síl, podľa ktorého bolo lietadlo unesené.

Spoločnosť Virgin Australia, ktorej lietadlo patrí, neskôr vysvetlila, že do kokpitu sa dobýjal opitý pasažier a išlo o "falošný poplach".

Agentúra AP informovala, agresívneho pasažiera posádka stroja Boeing 737-800 spútala. Po pristátí na balijskom letisku Denpasar ho polícia zatkla.

Agentúra DPA uviedla, že muža identifikovali ako 28-ročného Austrálčana Matta Christophera, ktorého už vypočúva indonézska polícia.