Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Kardinál obvinený zo zneužívania opäť predstúpil pred súd

Pell (76) do budovy nižšieho súdu v Melbourne vošiel obklopený tímom svojich právnikov a za asistencie polície. Foto: TASR/AP

Na vypočutí sa stanovilo, že predbežné prerokovanie obžaloby s Pellom sa začne 5. marca a bude trvať štyri týždne. Privolaných naň bude až do 50 svedkov.

Melbourne 6. októbra (TASR) - Kardinál George Pell, najvyššie postavený predstaviteľ Vatikánu obvinený zo sexuálnych deliktov, sa dnes po druhý raz dostavil na krátke vypočúvanie pred súdom v Melbourne vo svojej rodnej Austrálii. Pred budovou ho čakala zhruba dvadsiatka novinárov, fotografov i kameramanov a tiež viacero demonštrantov.

Pell (76) do budovy nižšieho súdu v Melbourne vošiel obklopený tímom svojich právnikov a za asistencie polície, informovala agentúra DPA. Krátke vypočutie trvalo iba okolo 15 minút. Pell všetky obvinenia opakovane popiera.

Na vypočutí sa stanovilo, že predbežné prerokovanie obžaloby s Pellom sa začne 5. marca a bude trvať štyri týždne. Privolaných naň bude až do 50 svedkov; určí sa pritom, či obžaloba zhromaždila dostatok dôkazov na začatie samotného súdneho procesu.

Prvé vypočúvanie pred súdom v Melbourne kardinál absolvoval už 26. júla.

Pell je doposiaľ najvyšším predstaviteľom katolíckej cirkvi obvineným zo sexuálneho zneužívania. Austrálčan bol svojho času jedným z najvplyvnejších spolupracovníkov pápeža Františka. Od roku 2014 pôsobil ako jeho "minister financií" a bol poverený vykonaním finančnej reformy vo Vatikáne.