Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Austrálii núdzovo pristálo lietadlo po falošnej bombovej hrozbe

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Odstavené lietadlo prehľadali príslušníci austrálskej federálnej polície a dospeli k záveru, že na jeho palube nie je nič nebezpečné.

Sydney 17. februára (TASR) - Lietadlo austrálskej nízkonákladovej spoločnosti Virgin Australia smerujúce zo Sydney do amerického Los Angeles museli v dôsledku bombovej hrozby odkloniť z plánovanej trasy. Informuje o tom dnes agentúra AP s tým, že neskôr sa ukázalo, že išlo o falošný poplach.

Aerolínie uviedli, že lietadlo núdzovo pristálo v meste Brisbane na východe Austrálie po výhražnom telefonáte. Odstavené lietadlo prehľadali príslušníci austrálskej federálnej polície a dospeli k záveru, že na jeho palube nie je nič nebezpečné.

Hovorca spoločnosti Virgin Australia sa podľa AP k hrozbe bližšie nevyjadril. Lietadlo bude pokračovať v plánovanom lete do Los Angeles ešte dnes.

Desiatky škôl po celej Austrálii dostávali posledný mesiac varovania pred bombovými alebo streleckými útokmi, pričom vždy sa ukázalo, že ide planý poplach, dodala AP. Austrálska polícia sa domnieva, že ide o aktivitu, ktorá je z veľkej časti organizovaná zo zahraničia konkrétnou osobou alebo skupinou.