Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Austrálsky premiér Albanese sa zasnúbil

Na archívnej snímke Anthony Albanese so svoju partnerku Jodie Haydonovou. Foto: TASR/AP

Povedala áno, uviedol Albanese na sociálnej sieti X a k príspevku pridal emotikon srdca.

Melbourne 15. februára (TASR) - Anthony Albanese sa stal prvým austrálskym premiérom, ktorý sa počas výkonu svojej funkcie zasnúbil. Vo štvrtok oznámil, že svoju partnerku Jodie Haydonovú požiadal na Valentína o ruku, pričom ona žiadosť prijala. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

S Haydonovou, odborníčkou v oblasti finančných služieb, tvorí premiér pár už tri roky. Teraz oznámil, že ju požiadal o ruku na balkóne svojho sídla známeho ako Lodge po romantickej valentínskej večeri v talianskej reštaurácii. "Povedala áno," uviedol Albanese na sociálnej sieti X a k príspevku pridal emotikon srdca.

Albanese uviedol, že dátum aj miesto žiadosti o ruku naplánoval a dokonca sa podieľal aj na návrhu diamantového zásnubného prsteňa. Zatiaľ však nevedel povedať, či sa svadba uskutoční skôr, než stanoví dátum budúcoročných austrálskych parlamentných volieb.

Šesťdesiatročný Albanese bol už raz ženatý. So svojou exmanželkou a bývalou straníckou kolegyňou z Austrálskej strany práce Carmel Tebbuttovou má dospelého syna.