Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Austrália skúma pôvod neznámeho telesa, ktoré vyplavila voda na pláž

Na videosnímke neznámy objekt na pláži v austrálskom Green Heade 17. júla 2023. Foto: TASR/AP

Medzinárodné vesmírne centrum univerzity v Západnej Austrálii uviedol, že objekt podľa všetkého pochádza zo štartu indickej vesmírnej rakety, ktorý sa uskutočnil pred niekoľkými mesiacmi.

Sydney 18. júla (TASR) - Austrálska polícia skúma pôvod neznámeho veľkého valcovitého telesa pokrytého morskými kôrovcami, ktoré v nedeľu vyplavila voda na odľahlú pláž v štáte Západná Austrália približne 250 kilometrov severne od mesta Perth. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

"Objekt by mohol pochádzať zo zahraničnej vesmírnej nosnej rakety a my sme v kontakte so svetovými partnermi, ktorí by nám mohli poskytnúť viac informácií," uviedla Austrálska vesmírna agentúra (ASA) na sociálnej sieti Twitter. Vyzvala zároveň tamojších obyvateľov, aby sa nepokúšali neznámy predmet presúvať.

Predmet je s súčasnosti bezpečný a "nepredstavuje žiadne riziko pre spoločnosť," uviedla polícia s odvolaním sa na analýzu objektu, ktorú vykonali príslušné úrady.

Medzinárodné vesmírne centrum univerzity v Západnej Austrálii uviedol, že objekt podľa všetkého pochádza zo štartu indickej vesmírnej rakety, ktorý sa uskutočnil pred niekoľkými mesiacmi, cituje DPA.