Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Austrália zamietla vízum spevákovi Chrisovi Brownovi

Bez popisu Foto: TASR/AP
Ilustračná snímka.

Dôvodom je domáce násilie v jeho minulosti. V roku 2009 bol odsúdený za útok na speváčku Rihannu, s ktorou vtedy chodil.

Sydney 27. septembra (TASR) - Austrália zamietla žiadosť amerického speváka, laureáta hudobnej ceny Grammy, Chrisa Browna o vstupné vízum iba deň predtým, ako mali ísť do predaja vstupenky na jeho plánované decembrové turné. Informujú o tom dnes austrálske médiá.

Dôvodom zamietnutia je domáce násilie v jeho minulosti. V roku 2009 bol odsúdený za útok na speváčku Rihannu, s ktorou vtedy chodil. Noviny The Sydney Morning Herald napísali, že Brown bol o rozhodnutí informovaný. Môže ho napadnúť alebo stiahnuť svoju žiadosť o vstup do Austrálie na plánované koncertné turné.

Ministerka pre ženy Michaelia Cashová, ktorá vedie kampaň proti domácemu násiliu, sa vo štvrtok nechala počuť, že Brown nie je ten typ človeka, ktorého v Austrálii chcú. Plagáty pozývajúce na Brownovo turné boli prelepené nápisom "Bijem ženy", informovala tlačová agentúra DPA. Austrálsky imigračný zákon umožňuje zamietnuť žiadosť o vízum komukoľvek, kto má trestný záznam s nepodmienečným trestom v trvaní najmenej 12 mesiacov.