Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Nečakaný balík toaletného papiera: Objavili v ňom 660 kg metamfetamínu

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Hodnotu skonfiškovaných drog odhadla polícia na 560 miliónov austrálskych dolárov (338 miliónov eur).

Sydney 12. októbra (TASR) - Dovedna 662 kilogramov metamfetamínu objavila austrálska polícia v zásielke toaletného papiera. V súvislosti s nálezom zadržala štyroch ľudí, informuje TASR na základe štvrtkovej správy agentúry DPA.

Zásielka toaletného papiera dorazila do prístavu v Melbourne 4. októbra. Príslušníci pohraničnej polície si v nej všimli počas röntgenovej kontroly isté "anomálie".

V paletách s toaletným papierom následne objavili ukrytých ešte 622 balíčkov, ktoré sa "tvárili" ako vrecká s čajom. Každý z nich vážil jeden kilogram.

Hodnotu skonfiškovaných drog odhadla polícia na 560 miliónov austrálskych dolárov (338 miliónov eur).

V súvislosti s nálezom zároveň zadržala v noci na štvrtok dvoch 33-ročných Číňanov, 34-ročného Malajzijčana a 32-ročného Hongkončana. Dvoch z nich zadržali, keď sa pokúšali odletieť z Austrálie.

Mužov obvinili z pokusu o pašovanie drog, pričom v prípade usvedčenia im hrozí až doživotie.

Dan Ryan z polície v austrálskom štáte Viktória priblížil, že Austrálii sa v množstve užitého metamfetamínu pripadajúceho na jedného obyvateľa nevyrovná žiadna iná krajina. Táto droga má podľa jeho slov ničivé dôsledky naprieč celou populáciou a negatívne ovplyvňuje životy mnohých nevinných ľudí.