Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Austrálskej premiérke sa nepáči výrok o homosexuáloch

Julia Gillardová Foto: TASR/AP Photo

Šéf kresťanskej lobistickej skupiny Jim Wallace vyhlásil, že sex homosexuálov je väčší hazard so zdravím ako fajčenie cigariet.

Sydney 6. septembra (TASR) - Austrálska kresťanská lobistická skupina (ACL) dnes uviedla, že bojkot jej celoštátnej konferencie zo strany premiérky Julie Gillardovej kvôli výroku o homosexuálnom sexe je úderom pre slobodu prejavu.

Gillardová zrušila účasť na konferencii po tom, ako šéf kresťanskej lobistickej skupiny Jim Wallace vyhlásil, že sex homosexuálov je väčší hazard so zdravím ako fajčenie cigariet.

"Toto je víťazstvo neúnavného a neľútostného démonizovania každého, kto sa verejne postaví proti agende aktivistov za práva homosexuálov," uviedla na svojej webovej stránke lobistická skupina, ktorá presadzuje kresťanské zásady a etické reformy vo vláde a legislatíve Austrálie.

Gillardová ohlásila bojkot konferencie slovami: "Prirovnať zdravotné účinky fajčenia k nespočetným zápasom, ktoré v súčasnej spoločnosti podstupujú austrálski gejovia a lesbičky, je bezcitné a nesprávne."