Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Auto prerazilo bariéru pri izraelskej ambasáde v Tokiu, zadržali muža

Policajti skúmajú zadnú časť auta, ktoré vo štvrtok 16. novembra 2023 narazilo do dočasnej barikády neďaleko izraelského veľvyslanectva v Tokiu. Foto: TASR/AP

Muž zadržaný na mieste je podľa médií členom istej pravicovej skupiny.

Tokio 16. novembra (TASR) - Do oplotenia neďaleko izraelského veľvyslanectva v japonskom hlavnom meste Tokio narazilo vo štvrtok auto. Polícia na mieste zadržala muža - päťdesiatnika. TASR správu prevzala z agentúr AFP a Reuters, ktoré sa odvolávajú na miestne médiá.

Na videozáznamoch je vidieť, ako auto narazilo do oplotenia na križovatke zhruba 100 metrov od budovy veľvyslanectva a prerazilo aj dočasnú bariéru. Jeden policajt utrpel ľahšie zranenia.

Muž zadržaný na mieste je podľa médií členom istej pravicovej skupiny.

Hovorca hasičského zboru uviedol len to, že tiesňové volanie prijali o 11.57 h miestneho času (3.57 h SEČ). Polícia ani izraelské veľvyslanectvo sa k incidentu bezprostredne nevyjadrili.

Ako píše AFP, pravicové skupiny v Japonsku nie sú vo všeobecnosti známe tým, že by boli kritické voči Izraelu alebo antisemitské.

V reakcii na prebiehajúci konflikt Izraela s palestínskym militantným hnutím Hamas mnohé krajiny posilnili svoje bezpečnostné opatrenia v okolí izraelských diplomatických misií.