Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Automatický systém zamkol dieťa v rozhorúčenom aute

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Žena v nedeľu zaparkovala svoje auto v centre mesta Zlín a na chvíľu sa vzdialila od vozidla. Jej auto však bolo vybavené automatickým zamykaním.

Praha 19. júna (TASR) - Šťastie v nešťastí mala 57-ročná babička zo Zlína, ktorej dvaapolročná vnučka ostala zamknutá v rozhorúčenom aute, píše v utorok spravodajský portál Novinky.cz.

Žena v nedeľu zaparkovala svoje auto v centre mesta Zlín a na chvíľu sa vzdialila od vozidla. Jej auto však bolo vybavené automatickým zamykaním. "Auto sa zamklo vnútri s malým dievčatkom, kľúčmi v zapaľovaní i mobilným telefónom," uviedol hovorca polície v Zlíne Pavel Janík. V ten deň sa teplota v tieni pohybovala okolo 30 stupňov Celzia.

Pani okamžite zareagovala, od okoloidúcich si požičala mobilný telefón a zavolala políciu. Skôr, než prišli na miesto policajti, išli okolo mladí hasičskí dobrovoľníci z Drnovíc.

"S jej súhlasom jeden z nich rozbil zadné okienko, 21-ročná členka zboru sa bez ochranného odevu pretiahla dovnútra a vozidlo otvorila. O chvíľu neskôr prišla hliadka, ktorá konštatovala, že sa udalosť obišla bez vážnej ujmy na zdraví," povedal Janík.

Dieťa zranené nebolo a za svoju statočnosť dostalo plyšového medvedíka.

Hovorca Janík pripomenul, že pokiaľ je auto vybavené automatickým zamykaním, treba na to myslieť.

Českú verejnosť pobúril prípad zo začiatku júna, keď v Brne rodičia nechali svoje dieťa v aute a odišli nakupovať. Dievčatko zachránili policajti, pripomenuli Novinky.cz.