Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Babiš po prvý raz naznačil záujem ANO o priamu účasť vo vláde

Líder politického hnutia ANO Andrej Babiš. Foto: TASR/Michal Svítok

Šéf ANO Andrej Babiš začal povolebné turné s názvom Sme stále s vami.

Praha/Brno 11. novembra (TASR) - Po prvý raz jasnejšie naznačil dnes líder hnutia ANO, podnikateľ slovenského pôvodu Andrej Babiš záujem tohto subjektu priamo sa podieľať na činnosti budúcej vlády ČR. Stalo sa tak v Brne, kde šéf ANO začal povolebné turné s názvom Sme stále s vami.

Len tolerovať vládu ČSSD a z parlamentu presadzovať zákony by podľa jeho slov asi nebolo ono. "Je príležitosť ukázať, že to budeme robiť iným spôsobom," cituje jeho slová internetový server iDNES.cz.

V rámci turné Babiš zavíta opäť do všetkých krajov ČR, aby prediskutoval s občanmi, čo by hnutie ANO malo presadzovať. "Sľúbil som voličom, že sa vrátim a sľuby sa majú plniť....Nie je to nijaká kampaň, neočakávame, že by boli ďalšie parlamentné voľby. Je zaujímavé vypočuť si ľudí, čo hovoria. Nemá to žiadny vplyv na povolebné rokovania," zdôraznil šéf ANO.

Na pódiu vo Wannieck Gallery zasadli spolu s Babišom novozvolení poslanci, ktorých má ANO v Juhomoravskom kraji päť, vrátane herca a niekdajšieho diplomata Martina Stropnického, prednostu kliniky Masarykovho onkologického ústavu Rostislava Vyzulu a rektora Vysokého učenia technického Karla Raisa.

Z Babišových úst si prítomní vypočuli jasné odmietnutie progresívnej dane a kritiku podoby cirkevných reštitúcií, kým z úst Rostislava Vyzulu áno úplnému zrušeniu regulačných poplatkov v zdravotníctve.

Líder ANO súčasne v Brne potvrdil, že jednou z priorít hnutia je prijatie zákona o štátnej službe, ktorého návrh chcú predložiť Rusnokovej vláde do Vianoc s tým, aby mohol byť do roka schválený.