Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Babiš: Gratulujem Orbánovi k víťazstvu a teším sa na ďalšiu spoluprácu

Na archívnej snímke Andrej Babiš. Foto: TASR/AP

K Babišovej gratulácii sa pridal aj český minister zahraničných vecí Martin Stropnický, ktorý uviedol, že verí v otvorenú a konštruktívnu spoluprácu s Maďarskom.

Praha 9. apríla (TASR) - Český premiér v demisii Andrej Babiš (ANO) zablahoželal svojmu maďarskému kolegovi Viktorovi Orbánovi k jeho "presvedčivému víťazstvu" v parlamentných voľbách.

"Gratulujem Viktorovi Orbánovi k jeho presvedčivému víťazstvu vo včerajších voľbách. Teším sa na ďalšiu spoluprácu s budúcou novou vládou vo Vyšehradskej skupine, v rámci EÚ i na bilaterálnej úrovni," napísal Babiš na Twitteri.

K jeho gratulácii sa pridal aj český minister zahraničných vecí Martin Stropnický, ktorý uviedol, že verí "v otvorenú a konštruktívnu spoluprácu" s Maďarskom.

Podľa výsledkov nedeľných parlamentných volieb v Maďarsku, po zrátaní 98,5 percenta odovzdaných hlasov, si Fidesz-KDNP (Kresťanskodemokratická ľudová strana) zabezpečili v 199-člennom zákonodarnom zbore 133 kresiel, čo je minimum potrebné pre ústavnú dvojtretinovú väčšinu. Vládny blok mal dvojtretinovú väčšinu aj v období 2010-2014.