Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Bahrajnský súd odobral občianstvo 115 ľuďom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V tomto malom ostrovnom kráľovstve pri pobreží Saudskej Arábie dochádza už celé roky k tvrdým zásahom voči celej opozícii, uvádza agentúra AP.

Dubaj 15. mája (TASR) - Bahrajnský súd odobral občianstvo 115 osobám v rámci hromadného súdneho procesu s členmi podozrivej teroristickej skupiny. V tomto malom ostrovnom kráľovstve pri pobreží Saudskej Arábie dochádza už celé roky k tvrdým zásahom voči celej opozícii, uvádza agentúra AP.

Prokuratúra v utorok uviedla, že 53 obžalovaných dostalo doživotné tresty, zatiaľ čo desiatky ďalších čelili väzenským trestom. Dvadsaťtri obžalovaných oslobodili.

Podľa prokuratúry sa prípad týkal málo známej militantnej skupiny Zúlfikárove brigády. O masovom zatýkaní jej členov úrady informovali v roku 2016. Obžalovaní zostrojili a nechali vybuchnúť bomby, dostali výcvik zaobchádzania so zbraňami a plánovali zabíjať policajných dôstojníkov.

Bahrajnskí predstavitelia zatiaľ neodpovedali na žiadosti o poskytnutie viac informácií o procese.

V Bahrajne, kde sídli piata flotila USA a nová britská námorná základňa, došlo k tvrdým zásahom proti aktivistom, politikom a ďalším osobám, pripomína AP.