Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Bangkoku ďalej vyšetrujú bombový útok, pri ktorom zahynulo 22 ľudí

Na snímke policajt fotografuje miesto výbuchu bomby v centre Bangkoku 17. augusta 2015. Najmenej 12 ľudí zabil dnes výbuch bomby pred hindiustickou svätyňou v centre thajskej metropoly. Foto: TASR/AP

Medzi mŕtvymi sú aj občania Číny a Filipín.

Bangkok 18. augusta (TASR) - Thajskí vyšetrovatelia pokračujú v pátraní po súvislostiach pondelňajšieho výbuchu v tamojšom hlavnom meste Bangkok, pri ktorom zahynulo najmenej 22 ľudí a 123 ďalších osôb utrpelo zranenia.

Vyšetrovanie incidentu však bude náročné, keďže výbuch zničil "všetky stopy" nálože, citovala dnes agentúra DPA šéfa vyšetrovacieho tímu. Veľká časť centra Bangkoku zostáva naďalej uzavretá kvôli práci pyrotechnikov a forenzných špecialistov.


VYSETROVANIE KRVAVEHO UTOKU by terazmedia

Bombový útok, ktorý sa odohral približne o 19.00 h miestneho času, pripravil na mieste o život desať ľudí, väčšinou turistov. "V nemocniciach je mnoho ľudí, ktorých národnosť nevieme nateraz určiť," uviedol jeden z lekárov.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil, pričom úrady zatiaľ nezistili, akým spôsobom bol vykonaný. Školy a banky zostali dnes otvorené. Armáda zároveň vyhlásila, že nebude vyhlásený núdzový stav.

Šéf thajskej národnej polície uviedol, že nálož explodovala vo vnútri svätyne. Medzi mŕtvymi sú aj občania Číny a Filipín. Väčšinu zranených tvoria Číňania a Taiwančania. V danej štvrti sa nachádzajú luxusné hotely a obchodné centrá.

"Ide o najhorší incident, aký sa kedy stal v Thajsku. Už predtým sa vyskytli menšie bombové útoky, teraz sa však páchatelia zamerali na nevinných ľudí. Chcú zničiť našu ekonomiku a turistický ruch," uviedol thajský premiér Prayuth Chan-ocha.