Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vykopali tunel do banky, vzali milióny rupií, ale už ich zatkli

Ilustračné foto Foto: TASR/Kriminálny úrad finančnej správy SR

Zatknutí muži pri vypočúvaní povedali, že lúpež pripravovali a že tunel kopali vyše 40 dní.

Naí Dillí 31. októbra (TASR) - Troch mužov podozrivých z lúpeže banky, ktorá sa im podarila vďaka tunelu vlastnoručne vykopanému pod povrchom zeme, zatkli na severe Indie. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

Lúpež uskutočnili páchatelia v pondelok tento týždeň. Zlodeji vykradli 86 z 360 trezorov v pancierovej komore banky v meste Gohana v severoindickom štáte Harijána. Tunel dlhý 25 metrov a široký jeden meter bol vykopaný z opustenej budovy na opačnej strane ulice.

Polícia našla 39 kilogramov zväčša zlatých šperkov a hotovosť 60.000 rupií (približne 977 dolárov), ktoré podozriví ukryli v neďalekej peci na pálenie tehál.

Zatknutí sú všetko muži vo veku 25-30 rokov. Jeden je technik v laboratóriu na patológii, ďalší dvaja sú roľníci.

Polícia ešte pátra po štvrtom mužovi, realitnom maklérovi. Polícia podozrieva aj predstaviteľa banky z účasti na lúpeži a v súvislosti s prípadom vypočúva šesť ľudí.

Muža, ktorý vlastní budovu, odkiaľ páchatelia vykopali tunel do banky, úrady takisto vypočúvali, ale potom zmizol. Neskôr ho našli mŕtveho v jeho aute na neďalekej hlavnej ceste, podľa podozrenia polície spáchal samovraždu.

"Ostatných mužov sme vypátrali vďaka záznamom telefonátov v jeho mobile. Zdá sa, že bol organizátorom celej lúpeže," uviedol miestny policajný veliteľ.

Zatknutí muži pri vypočúvaní povedali, že lúpež pripravovali a že tunel kopali vyše 40 dní. Vyprázdniť trezory v pancierovej komore banky im trvalo šesť hodín.