Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Bankového lupiča z Maďarska odsúdili v Rakúsku na desať rokov väzenia

Ilustračné foto Foto: TASR

Pre Maďara, ktorý svoju kriminálnu činnosť zdôvodnil údajnou snahou splatiť pôžičku s extrémne vysokými úrokmi istému mafiánovi, to však zrejme nebude konečná výška trestu.

Viedeň 18. mája (TASR) - Na desať rokov za mreže poslal dnes prvostupňový súd vo Viedni 43-ročného maďarského občana, obžalovaného zo série bankových lúpeží. Tak odsúdený, ako aj prokurátor sa voči rozsudku odvolali, takže verdikt nie je právoplatný.

Pre Maďara, ktorý svoju kriminálnu činnosť zdôvodnil údajnou snahou splatiť pôžičku s extrémne vysokými úrokmi istému mafiánovi, to však zrejme nebude konečná výška trestu. O sadzbe za ozbrojenú lúpež, pri ktorej vo filiálke finančného ústavu vo viedenskej štvrti Liesing použil voči jej vedúcemu strelnú zbraň, bude súd rozhodovať ešte v ďalšom konaní, a to pri rozšírení žaloby na pokus o vraždu. Terč útoku, 53-ročný muž na súde pripomenul, že bez ujmy na zdraví vyviazol iba vďaka faktu, že projektil vystrelený na neho zo vzdialenosti asi piatich metrov zmenil smer po kontakte s kovovou súčasťou interiéru. Tvrdenie obžalovaného, že sa náboj uvoľnil náhodou, označil svedok za "smiešne".

Informácie priniesli tlačové agentúry APA a MTI.

Obžalovaný sa v súdnej sieni priznal k trom lúpežiam, pri ktorých ukoristil okolo 95.000 eur, a to v období september 2011-marec 2014. V prípade štvrtej lúpeže ho súd oslobodil po tom, čo ani svedkovia tohto prepadu obžalovaného neidentifikovali ako páchateľa.