Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

BBC a Sky News: Medzi troskami pri Titanicu sú časti miniponorky

Vrak britského luxusného parníka Titanic leží na morskom dne v Atlantickom oceáne, približne 400 míľ juhovýchodne od Newfoundlandu. Foto: TASR/AP

Americká pobrežná stráž (USCG) predtým uviedla, že v blízkosti vraku parníku Titanicu našla pomocou diaľkovo ovládaného robota na dne Atlantiku pole trosiek.

Boston 22. júna (TASR) - Medzi troskami nájdenými na dne Atlantiku pri vraku Titanicu je pristávací rám a zadný kryt stratenej miniponorky. Pre britské stanice BBC a Sky News to povedal odborník na potápanie David Mearns, informuje TASR.

Mearns, ktorý osobne pozná dvoch z piatich mužov na palube miniponorky, túto informáciu dostal od ľudí oboznámených s pátraním. Trup stratenej miniponorky sa však podľa neho zatiaľ nenašiel.

Americká pobrežná stráž (USCG) predtým uviedla, že v blízkosti vraku parníku Titanicu našla pomocou diaľkovo ovládaného robota na dne Atlantiku "pole trosiek". Ďalšie detaily však zatiaľ neposkytla.

Miniponorka Titan sa stratila v nedeľu počas plavby k vraku Titanicu, ktorý leží na dne Atlantického oceánu v hĺbke okolo štyroch kilometrov. Približne po hodine a 45 minútach plavby miniponorka prestala komunikovať s kanadskou výskumnou loďou Polar Prince, ktorá ju sprevádzala.