Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

BBC predala svoje historické nahrávacie štúdiá Maida Vale Studios

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Noví majitelia prisľúbili, že budú pokračovať v kultúrnom odkaze tohto miesta ako centra priekopníckej hudobnej tvorby a zachovajú pôvodnú fasádu budovy.

Londýn 15. augusta (TASR) - Britská verejnoprávna spoločnosť BBC v pondelok oznámila, že predala svoje historické nahrávacie štúdiá Maida Vale Studios v západnom Londýne záujmovej skupine, do ktorej patrí aj nemecký skladateľ filmovej hudby Hans Zimmer. TASR správu prevzala agentúry AFP.

Maida Vale Studios sa odvtedy, ako ich BBC kúpila v roku 1933, stali veľmi obľúbenou a významnou súčasťou hudobnej histórie. Nahrávali v nich The Beatles, Led Zeppelin, David Bowie, Dusty Springfield, Beyoncé či Adele. Tieto priestory boli zároveň domovom množstva rozličných umeleckých telies BBC.

Ide o komplex siedmich štúdií situovaných v bývalom areáli pre korčuliarov z eduardovskej éry (1901-1910). Noví majitelia prisľúbili, že budú pokračovať v kultúrnom odkaze tohto miesta ako centra priekopníckej hudobnej tvorby a zachovajú pôvodnú fasádu budovy. Nákupná cena nebola zverejnená.