Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

BBC zamenila symbol OSN za logo z počítačovej hry

Na snímke vľavo znak fiktívneho vojenského velenia z populárnej akčnej videohry Halo od spoločnosti Microsoft a vpravo symbol OSN Foto: youtube.com

K zámene došlo v minulotýždňovej reportáži venovanej krvavému konfliktu v Sýrii.

Londýn 29. mája (TASR) - Britská televízia BBC sa ospravedlnila divákom za to, že vo svojich správach zamenila symbol OSN za logo z počítačovej hry.

K zámene došlo v minulotýždňovej reportáži venovanej krvavému konfliktu v Sýrii. Za hlásateľkou Sophie Raworthovou sa v jednom momente objavili dve veľké logá: jedno patrilo organizácii Amnesty International a vedľa neho mal byť symbol OSN.

Namiesto neho sa však zobrazil znak fiktívneho vojenského velenia z populárnej akčnej videohry Halo od spoločnosti Microsoft. K nepríjemnému omylu zrejme došlo pri hľadaní obrázkov cez internetový vyhľadávač.

Bezpečnostná rada OSN má totiž v angličtine rovnakú skratku (UNSC) ako fiktívne Vesmírne velenie Spojených národov z uvedenej hry.

Zámenu si ihneď všimli mnohí diváci BBC a príslušné zábery z vysielania BBC uverejnili na internetových sociálnych sieťach a stránke YouTube.

"Nanešťastie došlo k použitiu nesprávneho loga v časti minulotýždňového spravodajského prehľadu News at One a my sa za tento omyl ospravedlňujeme," uviedol hovorca BBC, podľa ktorého sa prešľap vyskytol len v jednej relácii. Súčasne zdôraznil, že k podobným chybám dochádza v BBC len veľmi zriedka, uviedol dnes denník Daily Telegraph.