Zahraničie

V belehradskej pekárni explodoval granát, zahynul páchateľ

TASR, 21. marca 2016 15:51

Svedkovia opísali výbuch ako zrážku dvoch áut.

Na snímke miesto výbuchu v Belehrade. Foto: TASR/AP
Belehrad 21. marca (TASR) - V pekárni v centre Belehradu explodoval dnes ručný granát, pričom zahynul muž, ktorý ho aktivoval, informovala tamojšia polícia. Podľa agentúry AP podnik vlastní bývalý minister kultúry Bratislav Petkovič.

Nemenovaný päťdesiatnik vošiel do pekárne a vyzval dvoch jej zamestnancov a zákazníka, aby odišli. Potom si ľahol na zem a aktivoval pod sebou granát.

Okrem páchateľa výbuch nezasiahol žiadnu inú osobu a nespôsobil vážnejšie škody. Polícia motív a okolnosti činu vyšetruje, s terorizmom ho však nespája.

Svedkovia opísali výbuch ako zrážku dvoch áut. "Uvedomili sme si, že sa niečo stalo, až keď sme uvideli, že na scénu dorazila polícia," uviedla Vesna Zigičová, predavačka potravín z druhej strany ulice.

Explózie ručných granátov v kaviarňach a nočných kluboch v Srbsku boli pomerne bežné po skončení balkánskych vojen z 90. rokov, dodala AP.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 15:37

Červený kríž: Po záplavách v KĽDR potrebuje pomoc viac ako 70.000 ľudí
Záplavy na severozápade Severnej Kórey spôsobil pred mesiacom tajfún. Podľa oficiálnych odhadov si táto prírodná katastrofa vyžiadala vyše 130 obetí na životoch, ďalších 400 ľudí je nezvestných.

sk
dnes 15:17

Tragédia MH17: Vyšetrovatelia majú dôkazy o prítomnosti systému Buk
Na palube lietadla bolo celkovo 298 ľudí - 283 cestujúcich a 15 členov posádky - z desiatich krajín, z toho 193 Holanďanov. Nešťastie nikto neprežil.

sk
dnes 14:50

Ženské líderky vyzvali šéfa OSN splniť sľub mierovej dohody
List z aktuálnym dátumom predstavili médiám v utorok na tlačovej konferencii za účastí viacerých ženských osobností.

sk

Najčítanejšie Zahraničie

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac