Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

DRÁMA V AUTOBUSE: Vozidlo zastavili na diaľnici kvôli hrozbe atentátu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Policajný zásah vyvolal jeden z cestujúcich na tejto linke, ktorý políciu informoval, že ďalší traja ľudia v autobuse diskutovali o atentáte.

Brusel 11. januára (TASR) - Autobus spoločnosti Flixbus na trase z francúzskeho mesta Lille do Bruselu zastavila belgická polícia vo štvrtok doobeda na diaľnici. Podľa televíznej stanice RTBF bola dôvodom hrozba atentátu, informuje spravodajca TASR.

Autobus bol pristavený v blízkosti policajnej stanice v lokalite Wetteren, neďaleko mesta Ghent, kde bol vytvorili bezpečnostný perimeter pre pípad výbuchu. Na miesto pricestovali aj špeciálne protiteroristické jednotky.

Policajný zásah vyvolal jeden z cestujúcich na tejto linke, ktorý políciu informoval, že ďalší traja ľudia v autobuse diskutovali o atentáte. RTBF upozornila, že v prvej fáze vyšetrovania sa teroristické hrozby nepotvrdili. Traja podozriví bolo zadržaní a autobus prešiel prísnou kontrolou.

Podľa RTBF cestujúci boli vyzvaní vyjsť z autobusu jeden po druhom s rukami nad hlavou. Vodič autobusu opustil vozidlo ako posledný.





(spravodajca TASR Jaromír Novak)