Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Belgická polícia zadržala pri nočných raziách dvoch ľudí

Belgickí vojaci hovoria s ľuďmi na uzatvorenom mieste v centre Bruselu 21. júna 2016. Belgické bezpečnostné orgány zadržali dnes v skorých ranných hodinách osobu podozrivú z prípravy bombového útoku na nákupné stredisko v Bruseli. Foto: TASR AP

Podľa televízie RTL je zadržaný z Verviers podozrivý, že sa chcel odpáliť u veľkoplošnej televíznej obrazovky počas nedeľňajšieho zápasu belgického tímu o postup s Maďarskom.

Brusel 25. júna (TASR) - Belgická protiteroristická polícia vzala pri dvoch nočných raziách do väzby dvoch ľudí. Hovorca kancelárie federálneho prokurátora Eric Van der Sypt dnes povedal, že ich zadržali v meste Verviers na východe Belgicka a v Tournai na juhu krajiny.

Podľa jeho slov polícia nenašla žiadne zbrane, výbušniny ani iný podozrivý materiál a hovorca odmietol povedať, prečo sa razie uskutočnili.

Van der Sypt povedal, že razie nesúviseli k útokmi v Belgicku z 22. marca, ktoré zabili 32 ľudí ani s novembrovými útokmi v Paríži, ktoré si vyžiadali 130 ľudských životov.

Podľa televízie RTL je zadržaný z Verviers podozrivý, že sa chcel odpáliť u veľkoplošnej televíznej obrazovky počas nedeľňajšieho zápasu belgického tímu o postup s Maďarskom na majstrovstvách Európy vo futbale. Webu 7sur7 to dnes povedala starostka mesta Muriel Targionová.