Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Belgické úrady prepustili muža zadržaného kvôli útokom v Bruseli

Na snímke Faycal C. Foto: TASR/AP

Informácie, ktoré viedli k jeho zatknutiu, sa podľa oznámenia v priebehu pokračujúceho vyšetrovania nepotvrdili.

Brusel 28. marca (TASR) - Belgické úrady prepustili dnes jedného z mužov zadržaných v súvislosti s útokmi z Bruselu. Sudca dospel k záveru, že nie sú dôkazy oprávňujúce ďalšie držanie Faycala C. vo väzbe, oznámila federálna prokuratúra.

Informácie, ktoré viedli k jeho zatknutiu, sa podľa oznámenia v priebehu pokračujúceho vyšetrovania nepotvrdili. Faycal C. pritom po piatkovom zadržaní čelil predbežným obvineniam z účasti na činnosti teroristickej skupiny, teroristickej vraždy a pokusu o teroristickú vraždu.

Belgické médiá tvrdili, že práve tento muž, podľa správ novinár na voľnej nohe Faycal Cheffou, bol treťou osobou zachytenou bezpečnostnou kamerou na bruselskom letisku spolu s dvoma samovražednými útočníkmi, Ibrahimom El Bakraouim a Najimom Laachraouim.

Polícia však dnes znova požiadala verejnosť o pomoc pri zistení totožnosti tretieho muža z medializovanej fotografie, ktorého kamera zachytila v svetlej bunde a čiernom klobúku. Jeho opis na webovej stránke hľadaných osôb súčasne doplnila o videozábery.

Naďalej hľadaný muž sa na záberoch nachádza napravo. Podľa polície zjavne zanechal na letisku svoju bombu a utiekol. Nálož nevybuchla a neskôr ju zničili pyrotechnici.