Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Dvoch zadržaných obvinili v Belgicku z terorizmu

Belgickí vojaci sa rozmiestňujú pred uzatvoreným obchodným domom City 2 v centre Bruselu 21. júna 2016. Belgické bezpečnostné orgány zadržali dnes v skorých ranných hodinách osobu podozrivú z prípravy bombového útoku na nákupné stredisko v Bruseli. Miestne úrady nákupné stredisko City 2 v centre Bruselu v dôsledku nálezu podozrivého balíka uzavreli. Lokalitu strážia ozbrojené policajné aj vojenské zložky. Na miesto dorazil aj pyrotechnik. V belgickej metropole vládnu teraz zvýšené obavy z bezpečnostnej situácie po tom, čo rozsiahla protiteroristická operácia z piatka na sobotu viedla k obvineniu troch mužov z teroristických činov. FOTO TASR/AP Foto: TASR AP

V rámci protiteroristických razií jedného z mužov zadržali v meste Verviers na východe Belgicka, druhého v Tournai na juhu krajiny.

Brusel 26. júna (TASR) - Dvoch mužov zadržaných v Belgicku v noci na sobotu obvinila tamojšia prokuratúra z účasti na aktivitách teroristickej skupiny. Informovala o tom televízia BFMTV.

V rámci protiteroristických razií jedného z mužov zadržali v meste Verviers na východe Belgicka, druhého v Tournai na juhu krajiny.

Polícia počas zásahu v ich bytoch nenašla žiadne zbrane, výbušniny ani iný podozrivý materiál a hovorca kancelárie federálneho prokurátora Eric Van der Sypt odmietol povedať, prečo sa razie uskutočnili. Povedal však, že nesúviseli s útokmi v Belgicku z 22. marca, ktoré zabili 32 ľudí, ani s novembrovými útokmi v Paríži, ktoré si vyžiadali 130 ľudských životov.

Podľa televízie RTL je zadržaný z Verviers podozrivý, že sa chcel odpáliť pri veľkoplošnej televíznej obrazovke počas nedeľňajšieho zápasu belgického tímu s Maďarskom o postup na majstrovstvách Európy vo futbale.