Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Poplach na námestí v Bruseli bol zbytočný, pokračuje bežný život

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Muža, ktorý je podľa policajných zdrojov s pravdepodobne študentom jadrovej fyziky a v centre Bruselu meral úroveň rádioaktivity, zadržali.

Brusel 20. júla (TASR) - Poplach na námestí Place de la Monnaie/Muntplein v centre Bruselu sa dnes ukázal ako planý.

Podozrivý muž, ktorý ho vyvolal podozrivým odevom - hrubým zimným kabátom v horúcom počasí, najskôr nejavil ochotu spolupracovať s príslušníkmi bezpečnostných zložiek. To sa zmenilo až po tom, čo ho obkľúčili ozbrojenci a namierili na neho strelné zbrane.

Pyrotechnici vtedy konečne overili, že nie je nebezpečný a že nemá na tele žiadnu trhavinu. Muža, ktorý je podľa policajných zdrojov s veľkou pravdepodobnosťou študentom jadrovej fyziky a v centre Bruselu meral úroveň rádioaktivity, zadržali.

Informovali o tom tlačové agentúry AP a MTI.

V belgickej metropole sa následne obnovil verejný poriadok a život v časti bruselského centra, kde predtým preventívne evakuovali aj obchodné prevádzky, sa vrátil do každodenných koľají.

Pred oslavami štátneho sviatku v Belgicku, ktorý pripadá na piatok, platí v krajine vysoký stupeň pohotovosti. Polícia sa obáva, že by mohol byť príležitosťou pre teroristov podobne ako minulý týždeň vo Francúzsku, kde útočník zabil v Nice nákladným autom 84 ľudí počas osláv štátneho sviatku 14. júla.